Vloerenhuis Deventer - www.vloerenhuisdeventer.nl

iDeal
Thuis Winkel Waarborg

Laminaat

Blader door

Wat is laminaat?

Laminaat valt onder de omschrijving harde vloerbedekking, gelijk met houten vloeren, tegels en plavuizen. Laminaat is de laatste jaren de snelst groeiende productgroep en dat is niet voor niets. 
De uitstraling van laminaatvloeren is tegenwoordig zo goed, dat het verschil tussen laminaat en massieve houtenvloeren bijna niet te zien is. De voordelen van laminaat geven de doorslag om voor dit soort vloeren te kiezen. 

Laminaat kun je verdelen in de gladde uitvoering en de uitvoering met een v-groef. De groef geeft het laminaat een natuurlijke uitstraling en voorkomt dat eventuele onregelmatigheden tussen de laminaatplanken onderling niet voelbaar is. De v-groef wordt op verschillende manieren afgewerkt. De groef wordt met een kleurstof afgewerkt, met een geplakte melaminelaag of in één persing met de toplaag geproduceerd. Het spreekt voor zich dat de laatste afwerking de duurzaamheid aanzienlijk verlengt.

De uitvoeringen van laminaat zijn ook zeer divers. Een verdeling is te maken in een houtdesign, steendesign of een fantasie decor. 
De hout designs zijn leverbaar in brede delen, in lamellen verdeelt zoals bij parketvloeren al dan niet gelegt in een visgraat of honinggraat motief. 
Nieuw is het scheepsdekmotief dat geschikt is voor badkamers en andere vochtige ruimtes.

De kwaliteit van laminaat kun je aflezen aan de gebruikersklasse die aan ieder product is toegekend door een genormaliseerde testmethode. De meest gangbare klasse zijn 23/31, 32 en 33, waarvan de hoogste klasse de grootste slijtvastheid heeft. Klasse 23/31 wordt geadviseerd voor normaal gebruik in een gemiddeld huishouden en klasse 33 in ruimtes waar constant veel verkeer is zoals in winkelcentra of openbare gebouwen.

Het onderhoud van een laminaatvloer is makkelijk door een onderhoudset aan te schaffen. Het is van belang om onderhoudsproducten van hetzelfde merk te gebruiken als het laminaat. De aangeboden garantie blijft dan van kracht en een lange levensduur gegarandeert.

Artikelen 1 tot 250 van 576 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 250 van 576 in totaal

Van hoog naar laag sorteren